Welcome

Ahoj, Jmenuji se Jirka Svoboda, je mi 16, zajímám se o hry, aktuální dění, rád píšu a tak jsem i redaktorem na Rockstar Games CZ. Na tomto blogu najdete souhrn mých pocitů, naprosto subjektivních názorů, věcí okolo her, věcí okolo sociálních témat, nářků, blbostí, nesrozumitelných odkazů a hovadin, které byste si asi normálně nepřečetli.

sobota 9. května 2015

Překládání versus tvoření

K mé práci v Rockstar Games CZ patří i překládání sáhodlouhých článků ze zahraničních zdrojů. No, spíš je to většina mé práce. A naprosto upřímně - nemám to vůbec rád.
Byl jsme hloupý, že mi nedošlo hned a začátku, že tohle je prostě náplň redaktorské činnosti.Při pohledu na třístránkový článek v angličtině, který čeká na přeložení se cítím fakt zhnuseně. Kdybych ty informace alespoň nějakým aktivním způsobem zjišťoval, ale tohle je nudné, nezáživné a k ničemu. K ničemu proto, že v "oboru" o kterém píšu existuje velkých a spolehlivých zdrojů jen pár, které navíc všichni znají. Když tedy píšu mnohdy nepotřebnou českou verzi (protože dneska už anglicky umí snad každý), tak ve finále pokaždé někdo nadává, proč informace publikujeme  takovým zpožděním.

Shrnuto jednou větou - víc než typická redaktorská činnost se mi mnohem více zamlouvá, když mohu vymyslet a sepsat svůj nápad či úvahu- něco tvořit.

Žádné komentáře:

Okomentovat