Welcome

Ahoj, Jmenuji se Jirka Svoboda, je mi 16, zajímám se o hry, aktuální dění, rád píšu a tak jsem i redaktorem na Rockstar Games CZ. Na tomto blogu najdete souhrn mých pocitů, naprosto subjektivních názorů, věcí okolo her, věcí okolo sociálních témat, nářků, blbostí, nesrozumitelných odkazů a hovadin, které byste si asi normálně nepřečetli.

pátek 24. dubna 2015

Technologie: Úžas a otevřená pusa

Opravdu se nestačím divit, jak rychle jdou technologie, a to pak zejména v oblasti elektroniky, neskutečným tempem dopředu.  Při pohledu na Google Glass,  HoloLens, Virtuix Omni nebo obraz s rozlišením 4K mi opravdu zůstává pusa otevřená. (Pokud neznáte tyto technologie, strýček Google vždycky pomůže. ;-) ) Nasledují reakce typu ,,To je libový!" a nekonečné zírání a hlasem v hlavě, který říká: ,,To musím mít" Přemýšlím, kde tohle má konec. Vždy, když si říkám, že dál už to snad nejde,  tak mě za dva měsíce někdo přesvědčí o opaku.  Prorokuji tomu jen jediné: Tenhle technologický blázinec skončí se stejným 'bum' jako začal. 

V souvislosti s tím si už začínám uvědomovat,  proč dnešní věci vydrží mnohem méně, než tomu bylo v minulých dobách.  Odpověď je jednoduchá- protože k výdrži není důvod. Na co vyrábět mobil s desetiletou životností, když za půl roku téměř jistě přijde technologie,  co tenhle mobil bezkonkurenčně převálcuje a ten skončí v propadlišti elektronických dějin? No, to, že se daná věc rozpadne 2 dny po vypršení záruční doby je ale zase věc druhá. Na druhou stranu je fajn,  že takové věci potom velmi rychle zlevňují a pokud zrovna nemusíte doma mít poslední výkřiky techniky,  pak můžete být za toto technologické sprintování jedině rádi. 

Žádné komentáře:

Okomentovat